Historia

 

Kurikan Pelimannit ry.

Kurikan Pelimannit ry on perustettu 11.7.2001. Perustavassa kokouksessa olivat läsnä: Risto Karlstedt, Heikki Mikkola, Voitto Latva-Luopa, Jaana Pihlaja, Jaana Rinta-Paavola, Osmo Oja-Kaukola, Viljo Mansikkaharju ja Pentti Viitala.

Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää musiikkiharrastusta sekä edistää ja tukea musiikkitoiminnan kehitystä Kurikassa.

Keskeiset toimihenkilöt: Yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut Risto Karlstedt vuodesta 2001 vuoteen 2017, jolloin hän siirtyi kunniapuheenjohtajaksi ja puheenjohtajaksi valittiin Jaana Pihlaja. Musiikista vastaavana on toiminut Voitto Latva-Luopa 2001 – 2010 ja Jaana Pihlaja 2010 -.

Yhdistys on käyttänyt paljon kurikkalaista sävellystuotantoa ja antanut mahdollisuuden tuottaa musiikkia harrastuspohjalta. Pelimannit on pitänyt omia konsertteja, tukenut monia tilaisuuksia, osallistunut musiikkitapahtumiin, esiintynyt valtakunnallisissa ja maakunnallisissa pelimannitapahtumissa, kesäteatteriesityksissä ja järjestänyt yhteislaulutilaisuuksia. Kurikan Pelimannit on tuottanut myös omia äänitteitä.

Kurikan Pelimanneissa soittavat hanurit, huuliharput, kitara, bassokitara, rummut ja laulusolistit. Yhdistyksellä on lähes 20 aktiivista musiikin tuottajaa.

Kurikan Pelimannit on nimetty Kurikan kaupungin kulttuurivaikuttajaksi v. 2010. Oman pöytästandardin yhdistys hankki v. 2007.

Kurikan Pelimannit on osa kurikkalaista kulttuuria. Pelimanneilla on paljon yhteistyökumppaneita, joista voidaan todeta mm. Kurikan kaupungin kulttuuritoimi, Kurikka-Seura, Kurikkalan Setlementti, Pohjanmaan Kaluste, Viitalan Soitot ja kaupungin yrittäjät sekä naapurikuntien vastaavat musiikkiryhmät.